Bruker: Ofte stilte spørsmål

Endret Fri, 29 Mar 2024 ved 04:06 PM

Easee: Hjelp, ladekabelen sitter fast i laderen!
1. fjern ladekabelen fra bilen om den ikke allerede er ute
2. dytt kabelen forsiktig helt inn i ladeboksen
3. hold fingeren din på «touch» knappen rett over lysstripa i 2 sekunder. Du vil høre en lyd
4. dra så kabelen rolig ut av ladeboksen

Gjenta eventuelt punkt 2 og 3 om kabelen ikke løsner på første forsøk.
*gjelder Easee ladere.
Hvis du kabelen fortsatt sitter fast kan du ringe vår kundeservice på +47 38 00 40 90 så fikser vi det umiddelbart.

Jeg synes ladeprisen er høy.

Ladeprisen settes av anleggseier, vårt gebyr er 15% på toppen.

Hvorfor er jeg trukket 5 kroner?
På noen ladere reserveres det 5 kr når du starter en lading, dette er for å sjekke dekning på kortet. Beløpet er ikke trukket, men kun reserver, samme som når man fyller bensin. Rett etter endt ladeøkt vil dette bli avregnet på totalsummen.

Hvordan starter jeg en lading?
Med appen:

1. Koble ladekabelen i ladeboksen og i bilen
2. Velg laderen du ønsker å lade på i kartet eller skriv inn ladekoden
3. Trykk «Start»
4. Voilà, nå lader du! Med ladebrikken: 1. Koble ladekabelen i ladeboksen og i bilen
2. Hold ladebrikken inntil ladestasjonen
3. Vent til du hører et pip
4. Voilà, nå lader du!

Hvordan stopper jeg ladingen min?
Med app:

For å stoppe din lading trykker du inn på din lading i appen, og deretter «Stopp».
Nå kan du dra ut kabelen fra bilen. Med ladebrikke:
Hold ladebrikken foran ladestasjonen til du hører et pip.
Nå kan du dra ut kabelen fra bilen.

Har ikke fått verifiseringskode når jeg registrerer meg, hvorfor?
Det kan hende at verifiseringskoden har kommet i søppel/spam filteret ditt i eposten din, sjekk her.

Prøv å registrer deg på nytt og sørg for å dobbeltsjekke at du har skrevet inn korrekt e-postadresse.

tilfeller så kan det hende at innboksen din er full, da hjelper det å slette noen gamle eposter og prøve på nytt.

Hvor mye koster det å lade?
Ladeprisen er oppgitt på hver lader i appen og settes av anleggseier og ikke oss.

Vårt gebyr er 15% på toppen av ladeprisen.

Følger ladeprisen dagens strømpris?
Hvis anleggseier har valgt spotpris så følger ladeprisen dagens strømpris fra Nordpool. På toppen kan anleggseier ha lagt til pris pr kWh for nettleie + et påslag.

Hvem stiller med ladekabel?
Det er elbilisten som må ha med seg ladekabel.

Anleggseier kan også om ønskelig la sin ladekabel stå i ladeboksen til enhver tid eller ha ladekabler i f.eks. resepsjonen.

Hvorfor er ladeprisen høyere en prisen på NordPool?
Ladeprisen som kan settes kan inkludere både nettleie og et påslag utover spotprisen.

I tillegg kommer moms og vårt gebyr.

Jeg er beboer i et borettslag, får jeg strømstøtte når jeg lader?
Ja, har dere strømstøtte vil denne automatisk være kalkulert inn i ladeprisen.

Hvordan får jeg tak i en ladebrikke?
Du kan registrere hvilken som helst ladebrikke, ønsker du å bestille en fra oss kan det gjøres på:  https://www.laddel.no/ladebrikke/

Kan jeg har flere ladebrikker på samme bruker?
Ja, du kan ha opptil 4 ladebrikker på brukeren din.