Ansatt: Vanlige spørsmål og svar

Endret Sat, 30 Mar 2024 ved 01:16 PM

Får opp "Mislykket" i appen når jeg velger lader

Easee lader:

• Du har ikke endret operatør til Laddel

• Du har ikke mottatt epost om at laderen er online hos oss enda

Zaptec lader:

• Du har ikke invitert oss som Service i Zaptec portalen enda

• Du har ikke limt inn linkene/URLene i veiledningen korrekt

• Du ikke mottatt epost om at laderen er online hos oss enda

Jeg får ikke startet ladingen min

a) Du har ikke gitt oss tilgang, eller gjort feil når du ga oss tilgang. Dobbeltsjekk dette med guiden du fikk tilsendt.

b) Zaptec: du har vært tilkoblet lengre enn 5 min før du trykker start, det vil ikke fungere. Plugg ut og inn kabel for å starte.

c) Du har nettopp ladet en annen bil (privat før firmabil, eller omvendt) -> hvis du ikke stopper ladingen med app eller brikke, men bare drar ut kabel, så må du vente 5 min før du plugger i den andre bilen, ellers tror laderen du fortsatt har en økt og du vil ikke kunne starte

Ladehistorikk vises ikke i appen

Firmabrikken er koblet til bilen, og dermed vises ikke øktene i app. Privatøkter logges heller ikke.

Ladeprisen i app er høyere enn spotprisen

Husk også at det er en nettleie inkludert her, samt at totalprisen VISES inkl. MVA (det er kun visuelt og har ingen praktisk betydning)

Når får jeg refusjonen min ved hjemmelading?

Du får utbetalt for lading hjemme hver måned. Utbetalingen skjer mellom 1. og 10. i måneden etter du har ladet. Eksempelvis får du tilbakebetalt lading for september i starten av oktober. Altså i god tid før strømregningen forfaller

Hvor mye refunderes meg når jeg lader hjemme?

Vi benytter oss av spotprisen på strøm dersom du har det og tar hensyn til området du befinner deg i. Hvis du har fastpris så benyttes dette. Utover dette benytter vi oss av nettleiebeløpet arbeidsgiveren deres har bestemt i beregningen av utbetalingen.Løsningen er også tilpasset den nåværende strømstøtten. Utbetalingen er pris inkl. mva. Det vil si at hele strømkostnaden knyttet til ladingen av firmabilen blir dekket i utbetalingen.

Hva skjer om jeg endrer strømavtalen min?

Om du bytter fra spotpris til fastpris, eller omvendt, så er du ansvarlig for å i god tid gi beskjed til Laddel slik at vi kan endre refusjonsgrunnlaget ditt. Bytter du til fastpris må dette dokumenteres til oss. Din arbeidsgiver har til enhver tid rett til å kreve dokumentasjon fra deg for å se at oppgitt strømavtale er gjeldende.

Hvordan får jeg oversikt over hvor mye jeg er refundert?

Du vil få en epost hver måned med oversikt. Her kan du se totalt ladeforbruk og hvor mye du har fått utbetalt den perioden. E-posten kommer sammen med utbetalingen mellom 1. og 10. hver måned.

Hvor kan jeg finne min ladehistorikk?

Du kan se din historikk i appen hvis du benytter deg av app til å starte ladingen. Bruker du ladebrikke vil du pr. i dag kun få oversikt sammen med utbetalingen din. Vi jobber med å få historikk på brikke også inn i appen. Beløpet som vises i appen er inkl. MVA for tjenesten, så får å finne reelt beløp må du dele trekke fra 25%, det er beløpet du får utbetalt for den ladeøkten.